4 Şubat 2016 Perşembe

Kinoa Lapası

Bebeğiniz 6 aylık olduysa emzirmenin yanı sıra ek gıdalara da geçmeniz gerekiyor. Bu yazımızda sizlerle paylaşacağımız kinoa lapası ise 8 ay ve üzeri bebekler için uygun.


Kinoa, besin değeri oldukça yüksek olan bir gıdadır. İçeriğinde bol miktarda fosfor, kalsiyum ve demirin yanı sıra temel amino asitler bulunmaktadır. Tam protein olması ve glüten içermemesi kinoanın en önemli özelliğidir. Kinoa tohumları vücudun ihtiyacı olan bütün amino asitleri bünyesinde barındırmaktadır. Tam protein olması nedeniyle özellikle vejetaryenler tarafından sıklıkla kullanılan bir gıdadır. Eğer bebeğinizin bütün protein ihtiyacını yüksek kolesterollü hayvansal protein kaynaklarından karşılamasını istemiyorsanız ara sıra öğünlerine bu kinoa lapasını ekleyebilirsiniz. Kinoa, glüten içermediği için hem glütensiz diyet uygulayanlar hem de Çölyak hastaları için harika bir gıdadır. Tarifimizde bulunan diğer malzemeler olan elma, armut ve yoğurt ise bağırsaklar için son derece faydalı gıdalar arasındadır.


Gereken Malzemeler:


1 adet küçük boy elma


1 adet armut


Yarım bardak yoğurt


3 yemek kaşığı haşlanmış kinoa


Yarım çay kaşığı vanilya


Hazırlanışı:


Küçük bir elmayı ve olgun bir armudu önce ayıklayıp çekirdeklerini temizledikten sonra rendeleyin. Buzdolabına koyarak soğumalarını sağlayın. Sonrasında üzerlerine vanilya ekleyip püre haline gelene dek ezin. Ev yapımı yarım bardak yoğurdu ve haşlanmış kinoayı da ilave edip tekrar ezin. Kinoa lapanız hazır. Bebeğinizin ek gıda ihtiyacını bu harika lapa tarifini uygulayarak karşılayabilirsiniz.



Kinoa Lapası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder