11 Şubat 2016 Perşembe

Aşerme Sebepleri Nelerdir

Aşerme Sebepleri Nelerdir?


Hamile kadınlarda en çok görülen ve sıkıntı veren sorunların başında aşerme gelmektedir. Bu sorun hamile kadınların yaklaşık %85’inde görülmektedir. Hamilelikten kaynaklanan hormonal değişikliklerin tat ve koku üzerinde etkileri olduğu düşünülmektedir. Ancak hamilelik her kadının vücudunda çeşitli değişikliler yapmakla birlikte aşerme her kadında farklı gerçekleşebilmektedir. Bu nedenle aşerme sebepleri net olarak henüz bilinmemektedir. Aşerme genellikle gebeliğin ilk 3-4 ayında meydana gelmektedir. Eğer ilerleyen aylarda oluyorsa psikolojik sebeplere bağlı olduğu değerlendirilmektedir.


Anne ile bebeği arasındaki bağ olan plasentadan östrojen hormonu salgılanmakta ve bu hormon koku alma duyusunda artışa sebep olmaktadır. Koku almadaki bu hassasiyet pek çok kadında belli yemeklere karşı tiksinti geliştirebilmektedir. Aşerme, anne adayını vücuduna zararlı olabilecek maddelere karşı korumaktadır.


Aşerme vücudun hangi yiyeceklere ihtiyacı olduğunu gösteren bir işaret olarak da kabul edilebilir. Eğer mümkünse aşerilen yiyecek, mümkün değilse benzeri bir yiyecek mutlaka tüketilmelidir. Düzenli olarak kahvaltı etmek aşerme üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Kahvaltı etmemeniz halinde aşermeniz kötüye gidebilir. Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli konu ise düzenli olarak egzersiz yapmaktır.


Kadınlar En Çok Neye Aşerer?


Yapılan araştırmalar kadınların en fazla tatlı yiyeceklere aşerdiğini göstermektedir. Tatlılara aşerme oranı %40 civarındadır. %33 civarında kadın ise tuzlu krakere aşermektedir. Baharatlı yiyeceklere aşerenler %17 civarında bulunmaktadır. Bunun peşi sıra ise yeşil elma ve turunçgiller gibi ekşi yiyecekler yer almaktadır.



Aşerme Sebepleri Nelerdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder